Atatürk İlkokulu

Vizyon: Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ülkesi ve milleti için her türlü fedakarlığı yapabilecek, bilgili, ahlaklı, teknolojiyi kullanan, karşılaştığı sorunları çözebilen, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye duyarlı, hoşgörülü, paylaşmayı bilen mutlu bireyler olarak hayata ve üst öğretime hazırlamaktır.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer (Katı yakıt-Kömür)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
e-Twinning Projesi Let’s Exchange Language (Hadi Dillerimizi Değiştirelim)>

Kısa açıklama: Ludwig Wittgenstein akıllıca "Dilinizin sınırları dünyanızın sınırlarıdır" demiştir. Bu proje ile temel olarak, ortaklar arasında dil alışverişi yaparak öğrencilerimizin dünya dilleri ve farklı kültürler hakkında farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu projede, ortak öğrenciler öğretmenlerinin yardımıyla birbirlerine ana dillerinin temel ifadelerini öğretecekler. Her ay bir dil çalışılacaktır. Proje sonunda ortak ürün olarak bir sözlük hazırlanacak ve ortak öğrencilere dağıtılacaktır.

Ortaklarımız :Polonya, Portekiz ve Türkiye(Balıkesir Susurluk Göbel Şehit Nusret Kula İlkokulu, Kandıra Akçakoca ilkokulu, Gördes Atatürk İlkokulu) Bu proje okulumuz İngilizce Öğretmenimiz Filiz EFE İNCİ koordinatörlüğünde 2. ve 3. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılmaktadır. Okulumuz proje kurucusudur
e- Twinning Proje ismi: Adım Adım Okuyorum.
Proje hakkında: Bu projede okul öncesi dönemi çocukların erken okur yazarlık becerilerinin desteklenerek geliştirilmesi ve formal okuma yazma öğretimine hazır bir şekilde başlamaları amaçlanmaktadır. Okul öncesi dönemi çocukların formal okuma yazma öğretiminden önce okuma yazmaya ilişkin kazanmaları beklenen ön koşul bilgi, beceri ve tutumların geliştirilerek okuma yazmaya hazır hale gelmesi amaçlanmaktadır.
Hedefler: Okul öncesi dönemi çocuklarının dil gelişimini desteklemek, sözcük bilgisini geliştirmek. Daha çok kitapla tanışmalarını sağlamak. Anne babalara da bu konunun önemini anlatarak evde de okuma yazma becerilerinin desteklenmesini sağlamak. Çocukların okuma yazmaya ilişkin pozitif tutum geliştirmelerini sağlamak. Sınıfta ve çevrelerindeki yazılı materyalleri zenginleştirmek ve bunların farkına varmalarını sağlamak.

Beklenen Sonuçlar: Çocukların çevresindeki yazılı materyallere ilgi göstermesi. Sürekli gördüğü logo ve işaretleri tanıması. Kendi adını tanıması. Bazı harfleri tanıması. Kitabın kapağını, başlığını, sayfalarını tanıması ve soldan sağa, yukarıdan aşağıya okunduğunu kavraması. Okunan kitaptaki detayları hatırlaması. Sözcüklerdeki sesleri fark etmesi. Kalem tutma becerisinin gelişmesi.

Proje Ortakları:

Kurucular:Gördes Atatürk ilkokulu Anasınıfı, Gördes Kayacık İlkokulu Anasınıfı Proje Ortakları:İzmir Konak 15 Temmuz Ömer Halis Demir Anaokulu, Balıkesir Gömeç İlkkurşun Anaokulu

WEB - https://gordesataturkio.meb.k12.tr

Adres - Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi No6 45750 Gördes/MANİSA

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulmuz Gördes İlçesinin Atatürk Mahallesinde bulunmaktadır.Bulunduğumuz yer itibariyle ilçenin kenar mahallesinde sayılır.Ancak çarşı merkezine yürüyüş ile 10 dakikada varılmaktadır. Okulumuz 5106 M2 arsa üzerinde 2 bloktan oluşmaktadır.iki blokta tek katlıdır.

Adres - Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi No6 45750 Gördes/MANİSA

Ulaşım İlçe merkezinde toplu taşıma yoktur. İl merkezine otobüs her saat başı bulunur

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezindedir. İl merkezine 115 kilometredir.